top of page
Poff bildebok av Eli Hovdenak

Om boka

 

Bertil og Bettina er to nysgjerrige og sjarmerende vimsete fugler.

 

En dag kommer det en rund ting flytende. Den runde tingen er underlig og vakker, men hva er det? Er det månen som har falt ned, lurer Bertil, eller er det en planet? Han er sikker på at det er en verdifull ting som han vil ha med seg hjem. Bettina syns tingen er litt skummel og vil heller la tingen ligge der den er.

 

Poff er en eventyrlig og morsom bildebok.Den runde tingen som de to fuglene plutselig må forholde seg til, gjør Poff til en underfundig og tankevekkende bok om ansvar for både ting og planet.

 

Figurene Bertil og Bettina er kjent fra boken Øya, som kom i 2014 og ble tildelt Kulturdepartementets pris for beste bildebok.

 

I Poff får vi et gledelig gjensyn med de padlende småfuglene i Hovdenaks livlige akvareller. Som hun selv sier: Noen må skrive om fugler i kano. 

Tanker om boka

Vi bor på en forunderlig liten klode. Vi har det fint her oppe i vårt hjørne. Samtidig skjer det mye urovekkende: Vi har blitt så mange, og vår virketrang forandrer klimaet og forurenser hav, jord og luft. Vi fordriver og utrydder andre arter uten tanke på hvordan vi skal klare en framtid uten dem. Vi lager atomvåpen nok til å utslette oss selv mange ganger.

I to bokprosjekter:

bildebøkene Poff (tekst og akvareller) og Bomben (tekst og tresnitt), formidler Eli Hovdenak uroen vi opplever i dagens virkelighet. Vi lever gode liv og ser en annen vei, mens vi tynges av undergangstanker. Vi tenker på mulige utveier og håper på redning for oss og kommende jordboere. 

 “It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness…” Dickens

bottom of page